Sparta Praha Basketbal - Oficiální web basketbalové Sparty Praha

rubrika: Aktuality

7099zobrazení
male_192.jpg

Basketbalový klub BLC Sparta Praha se bohužel v posledních dnech stává nechtěným nepřímým účastníkem kauzy prvoligových klubů Junior Kralupy a BA Sparta. Vzhledem k tomu, že BA Sparta je součástí asociace klubů Sparty (AC Sparta Praha) stejně jako naše organizace, může být, a v některých případech je, náš klub spojován s neetickým chováním aktérů ostudného utkání výše zmíněných oddílů. Rádi bychom uvedli na správnou míru, že právo na užívání názvu Sparta Praha v sekci žen má výhradně a pouze náš klub, který se distancuje od jakéhokoli spojování s Basketbalovou akademií a veřejně odsuzuje její chování v „kauze vlastních košů”!

Je nám nesmírně líto chování prvoligových klubů, které poškozuje vnímání českého basketbalu a nepřímo také značku Sparta Praha! Věříme proto, že se celou záležitostí bude zabývat také Představenstvo AC Sparta Praha a vyvodí z něj důsledky. Podle našeho názoru došlo k porušení čl.1 odst. 5 Spolkových stanov a je potřeba zvážit, zda v tomto případě nepostupovat podle čl.7 odst. 2 Spolkových stanov. Myslíme si, že jednání trenérů a hráček nebylo jen v rozporu s fair play, ale také myšlenkou, která sdružuje kluby, jež nesou jméno Sparta.